gototop gototop
Salus populi suprema lex . Marcus Tullius Cicero

Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС (березень 2018)
Вівторок, 10 квітня 2018, 12:58

Шановні друзі! Пропонуємо вашій увазі випуск «Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС» за березень 2018року.

У березні Європейська Комісія приділила увагу проблемам реєстрації, оцінки, авторизації та обмеження хімічних речовин на ринку ЄС, впорядкуванню законодавства з використання стійких органічних забруднювачів. Європейське хімічне агентство запустило нову веб-сторінку «Хімічні речовини у нашому житті».

Реалізовано низку заходів, спрямованих на впровадження механізмів дотримання як екологічного законодавства ЄС, так і міжнародних зобов’язань ЄС та його держав-членів.

Акцентовано зусилля на переході ЄС до сталого розвитку, зокрема, підготовлено аналітичний Звіт про перспективи та виклики переходу до сталого та низьковуглецевого майбутнього. Багатостороння платформа щодо впровадження Цілей сталого розвитку звернулася до європейських інституцій щодо пріоритетності фінансування заходів зі сталого розвитку у майбутньому бюджеті ЄС.

У кліматичній сфері досягнуто згоди стосовно майбутнього правового регулювання моніторингу та звітності щодо викидів СО 2 та споживання палива новими важкими транспортними засобами, посилено увагу до проблем фінансування сталого розвитку, кліматичних заходів та заходів переходу до безвуглецевої економіки, а також необхідності ухвалення нової довгострокової кліматичної стратегії ЄС.

В експрес-матеріалі пропонуємо стислу інформацію про політику ЄС щодо якості повітря та розглядаємо один із важливих принципів права ЄС - принцип субсидіарності.

Темою місяця є механізм захисту здоров’я людей та довкілля від впливу хімічних речовин, встановлений Регламентом ЄС про реєстрацію, оцінку, авторизацію і обмеження хімічних речовин та препаратів.

#ЄвропейськіОрієнтириЗеленимРеформам

Читати далі ...